Auto nieuws

De winter heeft zijn ijzige kop nog niet geheven, maar de kalender liegt nooit en we komen steeds dichter bij die kortere dagen en koelere nachten. Nu is het tijd om u voor te bereiden, te beginnen met de manier waarop u zich verplaatst, namelijk uw auto, boot en camper.

Auto voorbereiding:
U hebt misschien de juiste banden voor waar u woont, maar hoe zit het met de juiste banden voor waar u misschien naartoe gaat reizen? Vooral als u denkt naar koudere klimaten te gaan voor een vakantie of om er zeker van te zijn dat u de banden hebt die u nodig hebt voor het rijden in meer barre winteromstandigheden.
Het controleren van de bandenspanning en de slijtage van het loopvlak is het hele jaar door een goed idee, iets wat u op zijn minst maandelijks zou willen doen, maar het loopvlak en de bandenspanning zijn vooral belangrijk bij het begin van de winter. Koelere temperaturen hebben nog steeds invloed op de bandenspanning en natte, beijzelde en besneeuwde wegen maken het stoppen en draaien onder controle een stuk lastiger op versleten banden.
Net als bij de bandencontrole moet u ook het vloeistofpeil van de stuurbekrachtiging, de remmen, de olie, de koelvloeistof en de ruitensproeiervloeistof controleren. Extreem koud weer kan een andere olieviscositeit vereisen en niets kan een voorruit zo vuil maken als rijden op gladde wegen.
Controleer ook het vermogen van uw batterij om zeker te zijn dat u genoeg stroom hebt voor een koude start.
RV voorbereiding:
Misschien gebruikt u uw camper de hele winter door. Als dat zo is, dan is de checklist voor de voorbereiding van uw auto ook van toepassing op uw camper. Maar wat als u van plan bent om uw camper voor de winter op te bergen?

Laat de drinkbaar-watertank leeglopen en open alle waterkranen.
Spoel uw vuilwatertanks door en smeer alle kleppen.
Laat de boiler leeglopen (maar zorg ervoor dat hij niet heet is of onder druk staat).
U kunt dit door iemand laten doen, maar als u ervoor kiest uw camper zelf winterklaar te maken, vindt u hier een meer gedetailleerde checklist.

Boot voorbereiden:
Verwijder alle spullen en uitrusting van uw boot en berg ze op.
Was de romp en alles wat zich binnenin bevindt grondig.
Koop een brandstof stabilisator, voeg het toe aan uw motorbrandstof, en laat de motor draaien om vernisvorming te voorkomen.
Gebruik een mistoplossing in een spuitbus om de binnenkant van de motor te beschermen.
Indien van toepassing op de motor van uw boot, laat het water weglopen zodat het niet bevriest en barsten veroorzaakt.
Ververs nog een laatste keer de olie.
Met een beetje onderhoud bent u sneller klaar voor het vaarseizoen van volgend voorjaar, en wat nog belangrijker is, u voorkomt zo grote reparatiekosten.

Tags: opkoper bedrijfswagens –  auto verkopen –  auto verkopen