autoverzekering

Autoleningen maken het voor u mogelijk uw droomvoertuig te kopen. Wanneer u een auto koopt via een lening, wordt de auto op uw naam geregistreerd. De kredietgever die het grote bedrag aan de autohandelaar heeft betaald, wordt ook hypothetisch eigenaar van de auto. Ook al bezit en exploiteert u de auto, toch is hij een onderpand voor de kredietgever. Deze hypothecaire zekerheid wordt erkend in het kentekenbewijs van uw auto door het Regionaal Vervoersbureau (RTO) en in de autoverzekeringspolis. Zodra u de autolening hebt afbetaald, bent u verplicht de hypothecaire zekerheid uit uw autopapieren te laten verwijderen.

Controleren en verwijderen van de hypothecaire status van RTO:
Het proces voor het controleren en verwijderen van de hypothecatie van het voertuig kan variëren van staat tot staat. In het algemeen zal het kentekenbewijs (RC) dragen hypothecering aan wie is de auto lening provider. Vanaf nu kan de mParivahan app en de bijbehorende WEB PORTAL worden gebruikt om de status van de auto wordt gehypothekeerd aan een geldschieter of niet te controleren.

Om de hypothecaire status van de auto te verwijderen uit de RTO:

Eerst moet u uw autolening afbetalen, natuurlijk!

Daarna zal de kredietgever een verklaring van geen bezwaar (NOC) aan u afgeven

Dien dit NOC in bij de relevante RTO, samen met de originele RC-kaart en een aantal andere ondersteunende documenten.

Zodra RTO klaar is met hun proces, ontvangt u een nieuwe RC.

In veel staten is het verwijderingsproces nu online, maar sommige staten zijn nog steeds hun systeem aan het digitaliseren en dus kan fysiek papierwerk nodig zijn. Neem contact op met de betreffende RTO voor de exacte details. Terwijl je toch bezig bent, zorg ervoor dat uw auto verzekering up-to-date is. KOOP EEN AUTOVERZEKERING POLICIE ONLINE als je er geen hebt.

Controleren en verwijderen van de hypothecaire status van de verzekering:
Het proces van het controleren van hypothecatie op verzekering is veel eenvoudiger. Gewoon bellen met de verzekeraar klantenservice en geef ze het beleid details. Zij zullen u laten weten over hypothecaire status.

Verwijdering van de hypothecaire zekerheid uit de verzekering is ook eenvoudig. U hoeft alleen maar het NOC van de kredietverstrekker aan de verzekeraar voor te leggen en zij zullen de hypothecaire zekerheid verwijderen en een bijgewerkt polisblad afgeven.

Het belang van het verwijderen van de hypothecaire zekerheid van uw auto papieren
Verwijdering van de hypothecaire zekerheid van uw auto documenten is zeer belangrijk voor een groot aantal redenen. Deze omvatten:

Eigendom kwesties: Het loutere bezit van de NOC van de kredietgever impliceert niet automatisch auto eigendom. Tenzij u de dichtstbijzijnde RTO op de hoogte en handelen op de auto hypothecaire verwijdering, bent u niet de werkelijke eigenaar van de auto.

Moeilijkheden bij de verkoop van de auto: De opheffing van de hypothecaire zekerheid wordt van cruciaal belang, vooral wanneer u van plan bent uw auto te verkopen. Als dit niet gebeurt, kunt u niet doorgaan met het proces van overdracht van het autobezit aan de nieuwe koper.

Complexiteit bij total loss claims: In het geval van een ongeval of diefstal, je uiteindelijk met de auto wordt een totaal verlies, de klaring van een dergelijke vordering zal eerst gaan naar de kredietgever. Als er een tekort optreedt, moet u dat betalen aan de kredietgever om de lening af te sluiten. In het geval van niet-verwijdering van de hypothecaire zekerheid, dan zul je geconfronteerd met problemen tijdens een dergelijke vordering.

Complexiteit bij het vernieuwen van de verzekering: Zonder de verwijdering van de auto hypothecaire, kunt u worden geconfronteerd met extra onderzoek wanneer het tijd is om uw auto verzekering te vernieuwen of over te schakelen naar een nieuwe verzekering provider voor een betere dekking.

Documenten die nodig zijn voor hypothecaire verwijdering van RTO:
Afhankelijk van de geldschieter die betrokken is bij het beeld en op uw RTO, kunt u worden verplicht om alle, enkele of meer van de hieronder genoemde documenten mee te nemen:

Auto registratie smart card of RC afgegeven door dezelfde RTO, die de hypothecaire details vermeldt

NOC afgegeven door de geldschieter

Ingevuld FORM35 , dat werkt als de aanvraag bij RTO voor de opheffing van de hypothecaire zekerheid

Leningafsluitingsbrief en/of leningverklaring van de leninggever

Pollution Under Control (PUC)-certificaat dat momenteel actief en geldig is, bij voorkeur afgegeven in dezelfde staat

Identiteits- en adresbewijs van de persoon die de genoemde eigenaar van de auto is

Geldige verzekeringspolis, pro tip: u kunt een THIRD PARTY CAR INSURANCE POLICY ONLINE kopen als uw polis is verlopen.

Conclusie
Vergeet niet dat alleen het afbetalen van uw autolening en het ophalen van de NOC van de geldschieter niet het eigendomsgerelateerde papierwerk van uw auto voltooit. Tenzij u een aanvraag heeft ingediend bij de RTO en verzekeringsmaatschappij voor de opheffing van de hypothecaire zekerheid en de nieuwe RC en verzekeringsexemplaar heeft ontvangen, bent u niet in het heldere!

Tags : motorverzekering simuleren –  De beste oldtimer verzekering